Jak używać olejku rycynowego w kosmetyce

Czarny olejek rycynowy – co to w zasadzie jest a także czym się wyróżnia od typowego oleju rycynowego, który znajdziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, że opłaca się właśnie w niego inwestować?

Olej rycynowy ma sporo zastosowań w kosmetyce. Szczególnie używany jest do wzmacniania a także kosmetyki włosów. Prócz tego systematycznie jest także stosowany między innymi do buzi oraz rzęs.

Co w takim przypadku wyróżnia czarny olejek rycynowy i z jakiej przyczyny zakupić olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia styl jego wytwarzania. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała jak również nie zatyka porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów czy skóry. Po drugie jest to towar w 100 procentach ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

Jak używać czarny olej rycynowy na włosy?

Przede wszystkim należy pamiętać o regularności dlatego że bez tego możemy nie wypracować oczekiwanych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W sieci można odnaleźć sporo propozycji stosowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie jamajskiego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba starannie usunąć produkt. Olej powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten wyśmienicie sprawdza się także w przypadku brwi oraz rzęs. W przypadku rzęs trzeba uważać aby preparat nie przedostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, żeby po paru tygodniach zobaczyć satysfakcjonujące wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to częstość użykowania jest zbliżona. Kosmetyk najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem starannie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zmyć.